Idag bjuder jag på ett läckert recept på glutenfria mazariner med saffran. Receptet är även vegan / växtbaserat, eatclean och sockefritt (utan vitt raffinerat socker).

Recept på glutenfria mazariner med saffran är en populär kondiskaka i ny tappning. Innehåller bland annat cashewnötter, havregryn och dadlar.

Mycket goda till fikat.

En mazarin med saffran ligger på ett fat.

Recept på glutenfria mazariner med saffran – vegan

5 från 1 röst
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 12 stycken

Ingredienser
  

Skalet

  • 2 dl naturella cashewnötter (blötlägg gärna i 2 timmar, häll bort vattnet)
  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 1,5 dl rismjöl eller rårismjöl
  • 1 tsk fiberhusk / psylliumhusk
  • 1 nypa salt
  • 3 msk agavesirap eller yaconsirap
  • 0,5 msk olivolja eller kokosolja
  • 1 msk  vatten

Till formen

  • kokosolja

Mandelmassa

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl urkärnade torkade dadlar (cirka 60 g)
  • 1 msk kokosolja
  • 1 knivsudd salt
  • 1 paket saffran (0,5 g)
  • 2 tsk vatten

Glasyr

  • 1 dl kokosolja rumsvarm/mjuk
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 msk agavesirap eller yaconsirap

Instruktioner
 

Skalet

  • Blötlägg gärna cashewnötterna i 2 timmar om man vill. Det gör att de blir lättare för magen att smälta. Häll bort vattnet.
  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Mixa cashewnötterna till ett smör.
  • Mixa sedan ihop med övriga ingredienser till skalet.
  • Lägg över i en bunke och blanda ihop degen med händerna.
  • Låt degen stå 5 minuter.
  • Smörj formarna för mazarinerna med kokosolja.
  • Tryck ut lite deg i varje form (urgröpt och även upp på kanterna).

Mandelmassan

  • Mixa ihop alla ingredienser till mandelmassan och fördela sedan fyllningen jämt i formarna.
  • Grädda mazarinerna i nedre delen av ugnen i ca 12-13 minuter.
  • Låt dem svalna något innan de stjälps upp.
  • Låt sedan kallna helt innan glasyren bres på.

Glasyr

  • Vispa kokosoljan mjuk.
  • Rör ihop med övriga ingredienser till en jämn smet.
  • Spritsa eller fördela ut glasyren jämt med en sked ovanpå mazarinerna.
  • Låt glacyren stelna i cirka 30 minuter i kylen.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
En mazarin med saffran ligger på ett fat.

Smakliga glutenfria mazariner med saffran!

Fler recept med saffran

Mandelmusslor – saffran och hjortronkräm – glutenfritt vegan

Saffranskaka – Rawfood – Magiskt God Och Bra

Fler recept med hemmagjord mandelmassa eller marsipan

Marsipankycklingar med saffran – veganska, sockerfria och glutenfria

Goda och nyttiga receptet på Glutenfria Semlor

Fler recept på veganskt glutenfritt fikabröd

Glutenfri sockerkaka – sockerfri och vegansk | Healthcreator.se