Ett tips på nyttigare godis i påsk eller närsom är chokladdoppade paranötter med havssalt. Använd en så ren mörk choklad som möjligt och gärna en ekologisk variant.
Paranötter är ju så goda i sig, men när man även doppar dem i choklad blir det ett så enkelt och gott snacks / godis.
Recept på chokladdoppade paranötter med havsalt
Ingredienser
- 100 g naturella paranötter
- 100 g mörk vegansk choklad
- några nypor grovt havssalt
Instruktioner
- Smält chokladen över ett vattenbad.
- Doppa/rör runt nötterna i den smälta chokladen och ta upp dem med hjälp av en sked.
- Strö några nypor grovt havssalt över.
- Låt de stelna på ett bakplåtspapper på ett fat i kylen.
Innehåller cirka 163 kcal per portion varav 3g kolhydrater, 15g fett och 3g protein.
Paranötter har hög proteinkvalitet samt innehåller selen (en till två paranötter om dagen täcker det rekommenderade dagsbehovet) och zink.
Tips på goda veganska kakor i påsk
Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria
Fler goda recept i påsk
Hemmagjord Choklad Som Är Sockerfri Vegansk Och Raw
Glutenfria Kärleksmums – Mockarutor – Underbara Vegan