Fika, dessert och godis

Chokladdoppade Paranötter Med Havssalt

Chokladdoppade paranötter med havssalt.

Ett tips på nyttigare godis i påsk eller närsom är chokladdoppade paranötter med havssalt. Använd en så ren mörk choklad som möjligt och gärna en ekologisk variant.

Paranötter är ju så goda i sig, men när man även doppar dem i choklad blir det ett så enkelt och gott snacks / godis.

Chokladdoppade paranötter med havssalt.

Recept på chokladdoppade paranötter med havsalt

Inga betyg än
Total tid 30 minuter
Måltid Vegansk fika, dessert och godis
Portioner 8 portioner

Ingredienser
  

  • 100 g naturella paranötter
  • 100 g mörk vegansk choklad
  • några nypor grovt havssalt

Instruktioner
 

  • Smält chokladen över ett vattenbad.
  • Doppa/rör runt nötterna i den smälta chokladen och ta upp dem med hjälp av en sked.
  • Strö några nypor grovt havssalt över.
  • Låt de stelna på ett bakplåtspapper på ett fat i kylen.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Innehåller cirka 163 kcal per portion varav  3g kolhydrater, 15g fett och 3g protein.

Paranötter har hög proteinkvalitet samt innehåller selen (en till två paranötter om dagen täcker det rekommenderade dagsbehovet) och zink.

Chokladdoppade paranötter med havssalt ligger i en glasskål med en påsktupp som står vid sidan om.

Tips på goda veganska kakor i påsk

Veganska Kakor – Cashewnötter Och Mango – Glutenfria

Fler goda recept i påsk

Hemmagjord Choklad Som Är Sockerfri Vegansk Och Raw

Glutenfria Kärleksmums – Mockarutor – Underbara Vegan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet




Relaterade inlägg