Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på veganska kakor - cashewnötter och mango - glutenfria
5
från 1 röst
Print Recipe
Pin Recipe
Förberedelser
2
timmar
t
Total tid
1
timme
t
Portioner
20
kakor
Ingredients
1x
2x
3x
Mangokräm
1
dl
färsk mango i bitar
1
tsk
agavesirap eller yaconsirap
Kakor
2
dl
naturella cashewnötter
(blötlägg gärna i 2 timmar, häll bort vattnet)
0,5
dl
ljust bovetemjöl
1,5
dl
rismjöl eller rårismjöl
1
tsk
fiberhusk/psylliumfröskal
1
nypa
salt
3
msk
agavesirap eller yaconsirap
1
msk
kokosolja
0,5
tsk
bikarbonat
Instructions
Mangokräm
Mixa ihop krämen och ställ åt sidan.
Kakor
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa cashewnötterna till ett smör.
Mixa sedan ihop övriga ingredienser till kakorna.
Lägg över i en bunke och knåda ihop degen med händerna.
Låt degen stå i 5 minuter.
Rulla degen avlång och skär i 20 lika stora bitar.
Forma bitarna till 20 bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck till med ett finger i mitten så att det blir en fördjupning i varje boll.
Fyll varje hål med en klick av mangokrämen.
Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter.
Låt kakorna svalna och förvara sedan i en kakburk.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!