Raw Ice Cream Med Cashewnötter Och Lime – Hemmagjord Glass
Detta är ett superenkelt recept på Raw ice cream gjord på cashewnötter med olika förslag på smaksättning.
En hemmagjord glass som är enkel att mixa ihop och låta frysa i några timmar.
Receptet är rawfood, glutenfritt, laktosfritt, mjölkfritt och fritt från mejerier och raffinerat socker (sockerfritt).

Recept på raw ice cream med cashewnötter och lime – hemmagjord glass
Ingredienser
- 200 g cashewnötter
- 3,5 dl vatten
- 1,5 dl riven kokos eller kokosflarn
- 1 msk kallpressad kokosolja
- 2 msk kokossocker
- 1 msk yaconsirap eller agavesirap
- 2 tsk vaniljpulver
Smaksättning
- 1-2 msk kakao, 1 msk saft från 1 lime eller blåbär
Instruktioner
- Mixa cashewnötter och vatten till en smet. Använd en blender om du har, annars går det ju bra med matberedare för att smula cashewnötterna och sedan en mixer eller liknande.
- Tillsätt alla resterande ingredienser och fortsätt mixa smeten, den ska vara lite trög i konsistensen.
- Pressa ner saften från en lime eller annan valfri smaksättning. Smaka av så att det smakar bra.
- Häll i en plastburk alternativt direkt i 6 små skålar och låt stelna i frysen några timmar.
- Ta ut cirka 15-20 minuter innan servering.
- Avnjut med bär eller frukt.
Smaklig raw ice cream med cashewnötter – hemmagjord glass.
Lite kort om cashewnötter
- Cashewnötter har ett lågt fettinnehåll jämfört med andra nötter.
- Högt antal omättade fetter gör den ännu mer hälsosam.
- Innehåller kalcium och magnesium (båda viktiga för benen, nerverna och musklerna).
- Cashewnötter innehåller även järn, fosfor och koppar.
