Detta är ett superenkelt recept på Raw ice cream gjord på cashewnötter med olika förslag på smaksättning.
En hemmagjord glass som är enkel att mixa ihop och låta frysa i några timmar.
Receptet är rawfood, glutenfritt, laktosfritt, mjölkfritt och fritt från mejerier och raffinerat socker (sockerfritt).
Recept på raw ice cream med cashewnötter och lime – hemmagjord glass
Ingredienser
- 200 g cashewnötter
- 3,5 dl vatten
- 1,5 dl riven kokos eller kokosflarn
- 1 msk kallpressad kokosolja
- 2 msk kokossocker
- 1 msk yaconsirap eller agavesirap
- 2 tsk vaniljpulver
Smaksättning
- 1-2 msk kakao, 1 msk saft från 1 lime eller blåbär
Instruktioner
- Mixa cashewnötter och vatten till en smet. Använd en blender om du har, annars går det ju bra med matberedare för att smula cashewnötterna och sedan en mixer eller liknande.
- Tillsätt alla resterande ingredienser och fortsätt mixa smeten, den ska vara lite trög i konsistensen.
- Pressa ner saften från en lime eller annan valfri smaksättning. Smaka av så att det smakar bra.
- Häll i en plastburk alternativt direkt i 6 små skålar och låt stelna i frysen några timmar.
- Ta ut cirka 15-20 minuter innan servering.
- Avnjut med bär eller frukt.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Smaklig raw ice cream med cashewnötter – hemmagjord glass.
Lite kort om cashewnötter
- Cashewnötter har ett lågt fettinnehåll jämfört med andra nötter.
- Högt antal omättade fetter gör den ännu mer hälsosam.
- Innehåller kalcium och magnesium (båda viktiga för benen, nerverna och musklerna).
- Cashewnötter innehåller även järn, fosfor och koppar.