Här kommer ytterligare ett tips på julgodis. Denna saffranskola / raw food godis är så god och blir seg och smörig som kola.
Ingredienserna är bland annat cashewnötter och dadlar. Dadlar är härligt söta och rika på nyttigheter som fibrer, vitaminer och mineraler.
Denna saffranskola är både enkel och rolig att göra. Låt kreativiteten flöda och forma dem som ni vill eller rulla dem bara till runda bollar.
Receptet är glutenfritt, mjölkfritt, veganskt, raw food och nötfritt (cashew är en stenfrukt, ett frö, dock kan vissa nötallergiker ändå vara allergisk mot cashew så det bör kontrolleras om man är osäker).
Recept på saffranskola – seg och smörig – raw food godis
Ingredienser
- 100 g naturella cashewnötter (cirka 2 dl)
- 60 g torkade dadlar (cirka 1 dl)
- 1 pkt saffran (0,5 g)
- 2 msk kokosolja
- 1 knivsudd salt
- 1 msk vatten
Till rullning (om man vill)
- 3 msk kokosflingor
Instruktioner
- Se till att dadlarna är urkärnade.
- Mixa cashewnötterna till en smör och mixa sedan ihop med alla övriga ingredienser.
- Rulla till bollar eller andra former.
- Om man vill kan man slå in dem i godispapper (om man har något gammalt över hemma) eller rulla dem i kokosflingor.
- Ställ kolan i kylen innan servering. (minst 20 minuter)
Smaklig seg och smörig saffranskola!