En lättlagad och fräsch rätt både till vardags och till fest är marinerade bönor med bakad sötpotatis och avokadokräm.

Köp färdigkokta bönor eller blötlägg och koka själv. Det blir ju oftast lite godare när man kokar dem själv men enklare att köpa färdigkokta.

Det går även bra att använda andra vita bönor till receptet.

Marinerade bönor med sötpotatis och avokadokräm.

Recept på marinerade bönor med bakad sötpotatis och avokadokräm

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 2 pkt kokta sojabönor (2 paket = 460 g avrunna) (eller blötlägg och koka egna)

Marinad

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tamari (glutenfri soja)
  • 0,5 st. kruka färsk oregano (eller 0,5 msk torkad oregano)
  • 1 st. pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 st. citron (saft efter smak)
  • salt och svartpeppar

Bakad sötpotatis

  • 2-4 st. medelstora sötpotatisar
  • olivolja
  • 0,5-1 msk torkad oregano
  • salt

Avokadokräm

  • 1 st. avokado
  • 1 dl glutenfri havredryck
  • 0,5 st. kruka färsk basilika (bladen)
  • 1 st. vitlöksklyfta (pressad)
  • 0,5 st. citron (saft efter smak)
  • salt och svartpeppar

Instruktioner
 

  • Skölj och placera kokta sojabönor i en ugnsfast form. Blanda ihop marinaden och häll över. Låt stå och dra till sig i 15-30 minuter.
  • Skölj och skär bort kanterna på sötpotatisen. Dela dem på längden. Skåra halvorna sedan djupt och lägg i en ugnssäker form. Häll på en skvätt olivolja och krydda med oregano och salt.
  • Ugnsbaka sötpotatisarna mjuka i cirka 40 minuter på 175 grader. När 20 minuter kvarstår placeras även sojabönorna in i ugnen.
  • Gör i ordning avokadokrämen under tiden. Skala och kärna ur avokadon och mixa ihop med alla övriga ingredienser. Smaka av.

Servering

  • Servera gärna tillsammans med en grön sallad, tomater och lite citrusfrukt.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smakliga marinerade bönor med ugnsbakad sötpotatis och avokadokräm.

Marinerade bönor.
Marinerade bönor.
Avokadokräm
Avokadokräm.