Nu är snart helgen här och vad passar då bättre än att laga svampstuvning? Perfekt att göra crepes av men kan såklart även ätas tillsammans med annan mat. Jag har lagat rätten både med champinjoner och kantareller och det blir väldigt gott.
Detta välsmakande recept på svampstuvning i crepes ger dig mer av det goda!
går även bra att äta som bara pannkakor och svampstuvningen går bra att äta till annan mat också såklart.
Tillsammans med en god råkostsallad toppad med lite valnötter och granatäpplekärnor eller russin blir detta en mättande måltid. Hur du gör råkostsalladen hittar du också i detta recept.
Receptet är växtbaserat/veganskt och glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt och laktosfritt.

Recept på Svampstuvning i crêpes som ger dig mer av det goda
Ingredienser
Pannkakor
- 2 dl durramjöl eller rismjöl
- 2 dl bovetemjöl
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk bikarbonat
- 3 msk kikärtsmjöl eller sojamjöl
- 1 tsk salt
- 1 tsk agavesirap
- 8 dl vatten
- 3 msk olivolja eller kokosolja (samt lite olja innan varje stekning)
Svampstuvning
- 200 g färska champinjoner eller kantareller
- 1 msk olivolja
- 2 msk bovetemjöl
- 400 ml krämig kokosmjölk utan tillsatser eller annan växtbaserad grädde
- 2 tsk veggiebuljong
- 1-2 st. vitlöksklyfta
- 2 tsk tamari (glutenfri soja)
- 0,5 kruka finhackad persilja
- salt och svartpeppar
Topping om man vill
- 1 dl riven vegansk ost
Råkostsallad
- 125-150 g salladsmix med blad och rotsak (exempelvis en med rättika, röd tatsoi, grön tatsoi och röd mangold eller en med rucola, purjolök, grön batavia, rosé och morot)
- 1 st. äpple
- 1 dl valnötter
- 0,5 dl granatäpplekärnor eller russin
Dressing
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk olivolja
- 1 st färsk citron (några droppar)
- 1 krm örtsalt
Instruktioner
Pannkakor
- Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt hälften av vattnet och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av vattnet.
- Vispa sist i olivolja och agavesirap.
- Låt smeten vila i 10 minuter.
- Hetta upp pannan med en liten mängd olivolja mellan varje pannkaka. Häll i ett tunt lager och sänk värmen. Beräkna ca 1 dl per pannkaka.
- Man kan behöva luckra upp lite runt kanterna och inåt med stekspaden för att lättare försiktigt vända på pannkakan. Rör om i smeten då och då så att mjölet inte sjunker till botten.
- Lägg pannkakorna på ett fat.
Svampstuvning
- Skiva champinjoner eller kantareller och fräs dem i olivoljan.
- Pudra över bovetemjölet, rör om och späd med krämig kokosmjölk. Tillsätt veggie buljong, pressad vitlök, tamari och persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Låt småputtra på svag värme i ca 10-15 minuter. Rör om då och då.
- Fördela fyllning jämt på varje färdiggräddad pannkaka och rulla ihop den.
- Servera direkt eller lägg pannkakorna i en form och strö över lite riven vegansk ost (kan uteslutas).
- Gratinera på 175 grader i ca 15 minuter.
Råkostsallad och dressing
- Lägg råkostsalladen i en skål.
- Kärna ur och skiva upp eller riv äpplet och blanda i salladen.
- Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en skål och rör runt.
- Blanda i dressingen i salladen och fördela jämt.
- Toppa salladen med valnötter och granatäpplekärnor eller russin.





Smaklig måltid!
Fler recept på vegansk mat
Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio
Se recept på bananplättar
Bananplättar – Enkelt Och Gott Recept – Glutenfria Och Vegan