125-150gsalladsmix med blad och rotsak (exempelvis en med rättika, röd tatsoi, grön tatsoi och röd mangold eller en med rucola, purjolök, grön batavia, rosé och morot)
1st.äpple
1dlvalnötter
0,5dlgranatäpplekärnor eller russin
Dressing
1mskäppelcidervinäger
1mskolivolja
1stfärsk citron (några droppar)
1krmörtsalt
Instruktioner
Pannkakor
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt hälften av vattnet och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av vattnet.
Vispa sist i olivolja och agavesirap.
Låt smeten vila i 10 minuter.
Hetta upp pannan med en liten mängd olivolja mellan varje pannkaka. Häll i ett tunt lager och sänk värmen. Beräkna ca 1 dl per pannkaka.
Man kan behöva luckra upp lite runt kanterna och inåt med stekspaden för att lättare försiktigt vända på pannkakan. Rör om i smeten då och då så att mjölet inte sjunker till botten.
Lägg pannkakorna på ett fat.
Svampstuvning
Skiva champinjoner eller kantareller och fräs dem i olivoljan.
Pudra över bovetemjölet, rör om och späd med krämig kokosmjölk. Tillsätt veggie buljong, pressad vitlök, tamari och persilja. Smaka av med salt och peppar.
Låt småputtra på svag värme i ca 10-15 minuter. Rör om då och då.
Fördela fyllning jämt på varje färdiggräddad pannkaka och rulla ihop den.
Servera direkt eller lägg pannkakorna i en form och strö över lite riven vegansk ost (kan uteslutas).
Gratinera på 175 grader i ca 15 minuter.
Råkostsallad och dressing
Lägg råkostsalladen i en skål.
Kärna ur och skiva upp eller riv äpplet och blanda i salladen.
Blanda ihop ingredienserna till dressingen i en skål och rör runt.
Blanda i dressingen i salladen och fördela jämt.
Toppa salladen med valnötter och granatäpplekärnor eller russin.