Vegansk Mat och tillbehör

Rostad krämig pumpasoppa med ingefära, kokos och chili – vegansk

Rostad vegansk pumpasoppa i ett vackert fat.

På hösten är det alltid gott att avnjuta en god soppa och vad passar bättre just nu än en härlig vegansk pumpasoppa. Dessutom närmar sig halloween med stormande steg. Detta recept på rostad krämig pumpasoppa får en härlig smak av både ingefära, kokos, vitlök och chili. Förutom fruktköttet i en pumpa kan kärnornas rostas och ätas.

Butternut pumpa kan skördas sent och lagras länge. Om de förvaras på rätt sätt klarar den sig in i april och i butikerna hittar man skandinaviskodlad butternut in i februari. Pumpor är ett mycket bra miljöval under hösten och vintern.

Recept på vegansk pumpasoppa är mjölkfritt, laktosfritt, glutenfritt, nötfritt och äggfritt.

Rostad vegansk pumpasoppa i ett vackert fat.

Recept på rostad krämig pumpasoppa med ingefära, kokos och chili – vegansk

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 1 st. stor butternutpumpa
  • 1 st. gul lök
  • 2 st. vitöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 tsk paprikakrydda
  • 1 krm gurkmeja (om man vill)
  • 0,5 krm chiliflakes (eller efter smak)
  • salt 
  • 5 dl vatten
  • 1,5 msk veggiebuljong
  • 1,5 msk saft från en färsk citron
  • 2 dl krämig kokosmjölk

Topping

  • krämig kokosmjölk
  • färsk persilja eller koriander 

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Halvera pumpan och skrapa ur pumpakärnorna (spara dessa – de går också att torka och rosta)
  • Skala och skär pumpan i 2 cm stora bitar.
  • Skala och finhacka löken.
  • Lägg pumpan och löken på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ringla över olivoljan och salta.
  • Rosta i mitten av ugnen i 20 minuter.
  • Häll över allt i en stor kastrull och tillsätt vatten, pressad vitlök, veggiebuljongen, kokosmjölken samt kryddorna
  • Låt koka upp och ta sedan av från plattan och mixa slätt. 
  • Tillsätt pressad citron och smaka av kryddningen. 
  • Toppa gärna varje fat med lite krämig kokosmjölk och färsk persilja eller koriander vid servering. Skapa ett fint mönster med hjälp av baksidan av en sked eller gaffel.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Servera gärna ihop med svarta bönor lätt uppfrästa i olivolja med lite salt och färsk timjan eller annan passande ört.

En god skiva gluenfritt bröd kan också passa bra till pumpasoppan. Se alla mina glutenfria bröd här och välj ett du helst vill baka.

Glutenfritt bröd kan rekommendera till soppan

Smaklig rostad vegansk pumpasoppa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet




Relaterade inlägg