Gazpacho med chili serverat med vita bönor är en fantastiskt god växtbaserad / vegansk soppa. I detta recept användes ekologiska ingredienser och det blev något alldeles extra.
Soppan gjordes sig väldigt bra med bönorna till på toppen.
Recept på gazpacho med vita bönor och chili – bra recept
Ingredienser
Soppan
- 500 g kvisttomater
- 1 st. lök (hackad)
- 1-2 st. vitlöksklyftor (hackade)
- 0,5 st. stor gurka (i tärningar)
- 1 st. röd paprika (i tärningar)
- 2 cm färsk chili (finhackad) (eller efter smak)
- 2 msk olivolja
- några kvistar färsk basilika (om man vill)
- 0,5 tsk äppelcidervinäger (om man vill)
- salt och svartpeppar
Bönorna
- 230 g kokta vita bönor (avrunnen vikt)
- 1 st. salladslök (finstrimlad)
- 1-2 st. vitlöksklyftor (finhackade)
- 1 msk olivolja
- havssalt och svartpeppar
Instruktioner
- Skölj och gör i ordning alla grönsaker.
- Blanda tomaterna med lök, vitlök, gurka och paprika i en skål.
- Ställ in i kylskåpet medan du förbereder resten av ingredienserna.
- Häll av spadet från bönorna, skölj och låt dem rinna av ordentligt.
- Värm upp lite olja i en stekpanna.
- Stek bönorna genomvarma och smaksätt med hackad vitlök, salt och peppar.
- Vänd ner salladslök och stek en kort stund.
- Häll de kalla grönsakerna i en mixer och kör till en soppa som inte är helt slät.
- Späd eventuellt med lite vatten och smaksätt med olivolja, salt, peppar, färsk chili och eventuellt lite vinäger.
Servering
- Severera gazpachon iskall, toppa med stekta bönorna och ät nygräddat glutenfritt bröd till.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Tips på gott glutenfritt bröd
Glutenfria Rödbetsfrallor – Mjölkfria och Nyttiga – Bra Recept
Glutenfria Scones Med Morötter – Veganska Morotsscones – Bra Och Goda
Smaklig gazpacho soppa med vita bönor.