Ett gott glutenfritt bönbröd med avokado fyllt med bland annat pumpakärnor, solrosfrön, valnötter och russin. Brödet är glutenfritt och vegan.
Recept på glutenfritt bönbröd med avokado – bra recept
Ingredienser
- 4 st. chiaägg (4 chiaägg = 4 msk chiafrön eko + 10 msk vatten)
- 230 g avrunnen blandade bönor (exempelvis kidneybönor, stora vita bönor och kikärtor)
- 0,5 dl kokosolja
- 0,5 st. avokado
Torra ingredienser
- 0,5 dl kokosmjöl
- 1 dl hasselnötsmjöl
- 1 msk fiberhusk
- 1,5 tsk bikarbonat
- 3 msk pumpakärnor
- 3 msk solroskärnor
- 4 msk russin
- 1 näve valnötter
- 1 tsk salt
Topping
- 0,25 dl sesamfrön
Instruktioner
- Blanda samman ingredienserna till chiaäggen och låt vila i 5-10 minuter.
- Skölj bönorna och mixa dem i exempelvis en matberedare.
- Mixa sedan med även chiaäggen, avokadon och kokosoljan med bönorna.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke för sig.
- Blanda sedan ihop bönröran med de torra ingredienserna och rör om till en jämn smet med en trägaffel.
- Smörj formar med lite kokosolja. Klutta ut degen i 12 små formar.
- Pensla med lite vatten och strö sesamfröna ovanpå.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter. Känn med en sticka att de känns klara.
Förvara i frysen och ta fram och tina upp varje gång brödet ska ätas. Blir då som nybakat varje gång.
Smakligt glutenfritt bönbröd.
Fler recept som innehåller avokado
Zucchiniplättar Med Avokadotzatziki – Veganska Och Glutenfria
Krämig pastasås med avokado – vegan och glutenfri
Chokladmousse på avokado och banan – rawfood vegan
Sötpotatismos – Puré – Bra Recept På Barnmat – 4 Månader
Fler recept på glutenfritt bröd
Tekakor – Bra Recept – Kalljästa och Glutenfria
Glutenfri Baguette – Bröd På Bikarbonat – Vegan
Glutenfria scones med rödbetor – veganska och goda
Glutenfritt Bröd Med Durra, Valnötter Och Dadlar – Vegan