Denna goda gryta passar bra ihop med råris och en grön sallad och kan med fördel serveras både som vardagsmat eller vid lite festligare tillfällen.

Ett gott middagstips är en vegansk indonesiska böngryta med spännande smaker.

Receptet på den indonesiska böngrytan är växtbaserat /veganskt, glutenfritt, äggfritt, mjölkfritt, laktosfritt och nötfritt.

Indonesisk böngryta serverad med ris och grönsaker.

Recept på indonesisk böngryta med spännande smaker – vegansk

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 400 g skogschampinjoner
  • 1-2 msk olivolja 
  • 1 st. morot
  • 1 st. gul lök 
  • 1 st. purjolök
  • 1-1,5 tsk curry
  • 1 msk veggiebuljong (1 msk motsvarar 1 grönsaksbuljongtärning)
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 msk tamari (japansk soja)
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • 0,5 tsk salt 
  • 1 st. vitlöksklyfta (pressad)
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 1 krm ingefärspulver
  • 1 st. banan
  • 1 st. äpple

Redning

  • 1 msk bovetemjöl
  • 1 msk kokosolja

Instruktioner
 

  • Skölj och skiva upp alla grönsakerna.
  • Dela champinjonerna på mitten.
  • Bryn champinjonerna lätt i olivoljan och lägg sedan åt sidan.
  • Fräs grönsakerna utom purjon, med curry i pannan.
  • Lägg sedan över de frästa grönsakerna i en gryta.
  • Späd stekpannan med vatten och buljong.
  • Häll skyn samt tamari och vinäger i grytan. 
  • Tillsätt kryddorna och den pressade vitlöken.
  • Koka på svag värme under lock i ca 15 minuter.
  • Lägg i purjon och de brynta champinjonerna efter halva koktiden.
  • Skär bananen i skivor och äpplet i tärningar.
  • Blanda med en gaffel ihop kokosolja och bovetemjöl till en pasta.
  • Lägg den och frukten i grytan när koktiden är klar.
  • Rör om och koka lätt i ytterligare 5 minuter.

Till servering

  • Servera gärna ihop med råris och en god sallad.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig böngryta med spännande smaker.

Fler recept på goda maträtter

Mammas Köttfärssås Med Spagetti – Vegansk Och Glutenfri

Vegansk paella med saffran, kantareller och ugnsbakad paprika

Vegoburgare Med Ugnsrostade Rotsaker Och Vegansk Myntasås