Krämig pastasås med kantareller – kantarellsås med vitlök, gröna ärtor och bönpasta (gul bön fettuccine) toppat med ärtskott, rädisor och hackad mandel. Tillsammans med bönpastan blir detta både en god och mättande växtbaserad / vegansk måltid.
Då var det äntligen dags att laga en rätt med kantareller. Skogarna kryllar av dessa underbara svampar just nu, (även kallade skogens guld). Och vet man de hemliga ställena så är det bara att gå ut och ta för sig. Och även om man inte skulle hitta dem så är en härlig tur i skogen, så det är alltid värt besväret. Blåbär finns det också gott om just nu, och finns det något bättre än att toppa havredrycken med sina egenplockade bär?
Pastasåsen är veganskt/ helvegetarisk, mjölkfri, laktosfri och glutenfri.
Recept på krämig pastasås med kantareller – kantarellsås – vegan
Ingredienser
- 200-250 g färska kantareller
- 2 st. vitlöksklyftor
- 1-2 tsk tamari (glutenfri soja)
- 2 msk olivolja
- 2 msk kikärtsmjöl
- 1 dl vatten
- 2 dl krämig kokosmjölk
- 1 tsk veggiebuljong
- 1 dl färdigkokta gröna ärtor
- 0,5 kruka hackad färsk persilja
- salt och svartpeppar
Tillbehör
- gul bön fettuccine
- ärtskott
- rädisor
- mandlar
Instruktioner
- Hacka vitlöken och persiljan.
- Rensa och skölj kantarellerna och dela upp i lagom stora bitar.
- Fräs vitlöken och kantarellerna i olivoljan.
- Pudra över kikärtsmjöl och rör runt.
- Blanda ner vatten, tamari, veggiebuljong och kokosmjölk.
- Koka upp under omrörning och låt sjuda tills såsen tjocknar.
- Vänd ner ärtor, hackad persilja och smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt gul bön fettuccine och toppa med ärtskott, rädisor och hackad mandel.
Smaklig pastasås med kantareller – kantarellsås med vitlök, gröna ärtor och pasta!
Följ mig gärna på instagram så att ni inte missar några av healthcreators inlägg.
Fler recept med pasta
Mammas Köttfärssås Med Spagetti – Vegansk Och Glutenfri
Risotto med skogschampinjoner, grönkål och mandel – vegan