Nu börjar julafton närma sig med stormande steg och vad passar då bättre än att tillaga glutenfria och veganska vegobullar.
Denna gång användes vegofärs till smeten och jag måste säga att detta recept blev riktigt gott. Har du några rödbetor hemma som kanske har börjat sjunga på sista versen, ja då passar de perfekt att koka upp, mixa och ha med i smeten. Så så fick det bli denna gång och det blev väldigt goda vegobullar.
Ha nu en underbar jul och ett riktigt gott nytt år.
Recept på vegobullar med rödbetor och persilja – glutenfria och veganska
Ingredienser
- 400 g glutenfri vegofärs
- 1 dl glutenfria havregryn
- 1 tsk fiberhusk / psylliumhusk
- 150 g kokta rödbetor (kokta och mixade)
- 1 dl vatten (tillsätt mer om det behövs)
- 1-2 tsk tamari
- 1 msk olivolja
- 2 st. vitlöksklyftor (pressade)
- 1 dl färsk persilja (hackad)
- salt och svartpeppar
Till stekning
- olivolja eller kokosolja
Mer kryddning om man vill
- 0,5 msk timjan
- 0,5 tsk malda nejlikor
- 1 tsk mald ingefära
- 0,5 tsk mald kanel
Instruktioner
- Skala och skiva upp rödbetorna.
- Koka i cirka 10 minuter och mixa i en matberedare.
- Blanda ihop vegofärsen med övriga ingredienser till en jämn smet.
- Tillsätt övriga kryddor om man vill. Smaka av kryddningen.
- Låt degen stå till sig i 20 minuter.
- Stek sedan i oljan tills de får en fin färg.
Smakliga vegobullar med rödbetor.
Fler recept med rödbetor
Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio
Glutenfritt Rödbetsbröd Med Valnötter – Bra Recept
Recept på ett gott glutenfritt vörtbröd
Glutenfritt Vörtbröd – Julbröd Med Russin – Vegan
Fler recept på vegobullar
Vegobullar Med Spagetti Och Tomatsås – Italiensk Glutenfri Mat