Vegansk Mat och tillbehör

Vegoburgare Med Ugnsrostade Rotsaker Och Vegansk Myntasås

Vegoburgare staplade ovanpå varandra.

Goda små vegoburgare på bland annat gula ärtor och havregryn, serverade med ugnsrostade rotsaker och vegansk myntasås. De går även bra att äta med annat tillbehör.

Lättlagade och väldigt goda. Kan verkligen rekommenderas!

Receptet finns även med i min kokbok Vegansk vardagsmat – eat clean.

Vegoburgare staplade ovanpå varandra.

Recept på vegoburgare med ugnsrostade rotsaker och vegansk myntasås

Inga betyg än
Måltid Vegansk mat och tillbehör
Portioner 12 små vegoburgare

Ingredienser
  

  • 1 st. kokt potatis
  • 1 st. liten gul lök
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 st. morot  (1 morot = cirka 100 g)
  • 2,5 dl svenskodlade gula ärtor  (blötlagda och kokta)
  • 2,5 dl glutenfria havregryn  (tillsätt eventuellt lite mer om det behövs innan formning till burgare)
  • 2-3 tsk tamari 
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt eller örtsalt och svartpeppar 

Till stekning

  • 1-2 msk olivolja

Rostade rotsaker

  • 1 st. stor sötpotatis
  • 1 st. stor rödbeta 
  • 1 st. röd lök
  • 1 st. palsternacka
  • 1-2 msk olivolja
  • flingsalt och svartpeppar

Myntasås

  • 1 st. lime/citron (saft och zest efter smak)
  • 0,5 st. kruka finhackade myntablad
  • 1 tsk agavesirap
  • 1,5 dl rämig kokosmjölk eller annan växtbaserad grädde

Instruktioner
 

Miniburgare

  • Tärna potatisen och koka mjuk i cirka 10 minuter. Låt svalna. 
  • Skala och dela upp löken i mindre bitar. 
  • Pressa vitlöken. 
  • Mixa alla ingredienser utom pumpakärnorna. 
  • För över mixen i en bunke, smaka av kryddningen och rör sist ner pumpakärnorna.
  • Tillsätt lite mer havregryn om det behövs.
  • Forma till små biffar med händerna. 
  • Stek gyllene på bägge sidor i olivoljan.

Rostade rotsaker

  • Sätt ugnen på 175 grader. 
  • Tärna alla rotsaker och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ringla över olivolja, flingsalt och svartpeppar. 
  • Blanda runt, fördela jämn och rosta cirka 35–50 minuter. Rör om några gånger.

Myntasås

  • Hacka myntabladen, riv lime eller citronskalet, pressa ut lite saft och rör ihop alla ingredienser till såsen.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!

Smaklig måltid.

Ett fat med vegoburgare med ugnsrostade rotsaker och myntasås.

Fler tips på goda rätter med vegansk mat

Pytt I Panna Med Trattkantareller Och Timjan – Vegan

Vegansk Risotto Med Rödbets Carpaccio

Indonesisk Böngryta Med Spännande Smaker – Vegansk

Se ett glutenfritt bröd med morot

Glutenfritt Morotsbröd Med Sötpotatis – Vegan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Betygsätt receptet





Relaterade inlägg