Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på vegansk sill med senap – krämig och god svill
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk mat och tillbehör
Portioner
1
burk
Ingredienser
1x
2x
3x
Inlagd aubergine
200
g
aubergine
vatten
salt
Lagen till inläggningen
2
dl
vatten
1
dl
sötströ
0,5
dl
ättikssprit
1
tsk
salt
3
st.
lagerblad
10
st.
kryddpepparkorn
0,5
st.
morot
0,5
st.
rödlök eller gul lök
Såsen
1
dl
kokosgrädde
3
msk
senap
1
msk
dijonsenap
1
msk
sötströ
1
tsk
äppelcidervinäger
0,5
dl
olivolja
0,5
dl
hackad dill
1
nypa
salt
1
knivsudd
svartpeppar
Instruktioner
Inlagd aubergine
Skär aubergine i cirka 0,5 cm tjocka skivor.
Salta och låt dra i några minuter.
Skölj av.
Skär i mindre bitar, cirka 3*5 cm.
Koka bitarna i vatten så de blir lagom mjuka (någon minut).
Häll bort vattnet och låt auberginen svalna.
Koka upp ingredienserna till lagen tills sötningen löst upp sig.
Låt svalna.
Lägg i aubergine-bitarna i lagen och låt stå kylt över natten.
Häll av lagen och plocka bort lagerbladen.
Såsen
Rör ihop kokosgrädde, senap, sötströ och vinäger.
Vispa ner oljan i en stråle i senapssåsen.
Hacka dillen och blanda ner, smaka av med salt och peppar.
Låt svillen/auberginen rinna av och vänd sedan ner den i
såsen
.
Placera
senaps
svillen i en burk och förvara i kylen.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!