Denna veganska sötpotatissallad med smak av dijonsenap och äpple passar jättebra både till bönor i marinad eller till grillade grönsaker.
Salladen kan även passa bra på buffébordet eller att servera på midsommar. Rätten är helt växtbaserad/vegansk och glutenfri.
Recept på vegansk sötpotatissallad med dijon och äpple
Ingredienser
- 800 g sötpotatis
- 1-2 tsk olivolja
- 1,5 nypa flingsalt
- 2 st. schalottenlökar
- 0,5 dl hackad persilja
- 1 st. äpple
Dressing
- 1 msk äppelcidervinäger
- 2 tsl dijonsenap
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 tsk yaconsirap eller agavesirap
- 3 msk rapsolja eller olivolja
- 1 msk vatten
Instruktioner
- Skölj, tärna upp och bred ut sötpotatisen i en ugnsform med bakplåtspapper.
- Häll på lite olivolja och flingsalt.
- Ugnsbaka sötpotatisen i mitten av ugnen på 175 g i cirka 25-30 minuter. Låt svalna.
- Skala, hacka eller skiva löken, tärna äpplet och hacka persiljan. Om man vill – droppa några droppar färsk citron över äppeltärningarna.
Dressingen
- Blanda alla ingredienserna till dressingen.
- Lägg potatisen i en skål, varvad med schalottenlök, äpple och persilja.
- Häll över dressingen och lyft potatisen så att det blir jämt fördelat.
- Låt salladen stå i cirka 1 timme och ta smak.
Har du provat receptet?Låt oss veta hur det var!
Serveringstips!
Servera exempelvis gärna ihop med grillade grönsaker eller borlottibönor marinerade i lite färsk vitlök, olivolja och salt.
Smaklig vegansk sötpotatissallad.