Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på vegansk sötpotatissallad med dijon och äpple
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk mat och tillbehör
Portioner
4
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
800
g
sötpotatis
1-2
tsk
olivolja
1,5
nypa
flingsalt
2
st.
schalottenlökar
0,5
dl
hackad persilja
1
st.
äpple
Dressing
1
msk
äppelcidervinäger
2
tsl
dijonsenap
0,5
tsk
salt
1
krm
svartpeppar
0,5
tsk
yaconsirap eller agavesirap
3
msk
rapsolja eller olivolja
1
msk
vatten
Instruktioner
Skölj, tärna upp och bred ut
sötpotatisen
i en ugnsform med bakplåtspapper.
Häll på lite olivolja och flingsalt.
Ugnsbaka sötpotatisen
i mitten av ugnen på 175 g i cirka 25-30 minuter. Låt svalna.
Skala, hacka eller skiva löken, tärna äpplet och hacka persiljan. Om man vill – droppa några droppar färsk citron över äppeltärningarna.
Dressingen
Blanda alla ingredienserna till dressingen.
Lägg potatisen i en skål, varvad med schalottenlök, äpple och persilja.
Häll över dressingen och lyft
potatisen
så att det blir jämt fördelat.
Låt salladen stå i cirka 1 timme och ta smak.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!