Dessa goda och mättande bananmuffins med sötpotatis passar perfekt som både mellanmål och fika.
Ett lättlagat recept som kan uppskattas både av stora och små, receptet är från 8 månader.
Receptet är mjölkfritt, äggfritt, sockerfritt och glutenfritt.
Recept på bananmuffins med sötpotatis – barnmat 8 månader
Ingredienser
- 130 g mogen banan
- 2 dl havregryn
- 1 msk durramjöl
- 1 st. fiberhuskägg / psylliumhuskägg (1 tsk fiberhusk och 0,75 dl vatten)
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 60 g sötpotatis
- 2 msk rapsolja eller olivolja
Instruktioner
- Skala och tärna sötpotatisen och koka mjukt i vatten i 10 minuter.
- Blanda ihop fiberhuskägget och låt stå i 10 minuter.
- Mixa alla torra ingredienser.
- Skala och väg upp banan och mixa ner det med.
- Tillsätt sedan avrunnen sötpotatis, fiberhuskägg och olja.
- Fördela ut den kladdiga smeten i muffinsformarna och låt svälla i 5 minuter.
- Grädda på 200 grader längst ner i ugnen i 15 minuter.
- Låt svalna innan de serveras i mindre bitar. Går bra att frysa in.
Smakliga bananmuffins med sötpotatis!
Experten provsmakar recept till kokboken Min första vegomat.
Detta recept finns med i min kokbok Min första vegomat med barnmat för 4-12 månader och upp.
Fler recept på barnmat från 8 månader
Kålrabbi Och Jordnötssmör – Välsmakande Bra Barnmat
Hur Du Gör Tacogryta – Bra Barnmat – 8 Månaders
Havrevälling – Päron Och Vaniljsmak – 8 Månaders Bebis
Linsgryta – Italienska Smaker – Barnmat Från 8 Månader
Vegansk Böngryta Karibiska smaker – Barnmat 8 Månader
Fler recept med sötpotatis
Sötpotatismos – Bra Barnmat Till En 6 Månaders
Barnmat recept
Tillbaka till startsidan
Healthcreator.se – Vegansk mat – glutenfri och sockerfri
Receptet finns även med i min kokbok Min första vegomat som bland annat går att köpa hos Adlibris.