Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Recept på vegobullar – bönbullar – glutenfria vegan jul
5
från 1 röst
Print Recipe
Pin Recipe
Måltid
Vegansk mat och tillbehör
Ingredients
230
g
avrunna
svarta bönor
1
st.
liten gul lök
1
st.
rödbeta eller polkabeta
1
dl
naturella mandlar
1
tsk
mald kryddpeppar
1-1,5
msk
senap
1-2
tsk
tamari
(glutenfri soja)
1
tsk
tahini
1
tsk
agavesirap
1
tsk
kallpressad kokosolja
1
tsk
psylliumhusk / fiberhusk
2
dl
glutenfria
havregryn
0,5-1
msk
vatten
salt
olivolja
(till stekning)
Instructions
Skala löken.
Skär bort fula kanter på löken och betan och skär sedan i bitar.
Mixa löken, betan och mandlarna med de avrunna
bönorna
i en mixer/matberedare.
Tillsätt alla övriga ingredienser och mixa ihop allt till en smet.
Ta ur smeten ur matberedare och rör ihop ordentligt i en bunke.
Smaka av kryddningen.
Låt degen stå till sig 5-10 minuter och forma sedan till små bollar och stek försiktigt gyllene i olivolja.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!