Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på vegansk lasagne med spenatröra, bönor och pumpasås
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk mat och tillbehör
Portioner
2
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
70
g
bönpasta lasagneplattor
3
st.
normalstora tomater
Pumpasås
2
dl
glutenfri havredryck
2
msk
majsmjöl
1
msk
kokosolja eller veganskt smör, växtbaserat margarin
600
g
butternutpumpa
(skalad och urkärnad)
0,5-1
tsk
salt
0,5
krm
svartpeppar
Spenatröra
1
dl
valnötter
1
dl
vatten
1
näve
basilikablad
(efter smak)
1
msk
olivolja
1
st.
liten gul lök
3
st.
vitlöksklyftor
1
msk
bovetemjöl
200
g
färsk spenat
1
tsk
salt
0,5
krm
svartpeppar
6
droppar
saft från färsk citron
(efter smak)
parmesanströ
(kan uteslutas)
Instruktioner
Pumpasåsen
Sätt ungen på 200 grader.
Skala och gröp ur pumpan. Det kan underlätta att först dela pumpan på längden för att sedan dela den på bredden.
Skär upp i tärningar och sjud cirka 10 minuter tills pumpan mjuknat.
Sila bort vattnet och tillsätt alla övriga ingredienser.
Mixa slätt med en stavmixer.
Ställ åt sidan.
Spenatröran
Mixa vatten, basilika och valnötter till en slät
kräm
.
Hacka lök och vitlök.
Fräs upp löken och
spenaten
i olivoljan på låg värme en liten stund.
Tillsätt kryddorna.
Ta sedan bort från plattan.
Blanda ihop med alla övriga ingredienser till en röra.
Skiva tomaterna.
Varva pumpasås, lasagneplattor, spenatröra och tomatskivor i en ugnsfast form. Avsluta med lasagneplattor.
Strö på lite hemmagjort
parmesanströ
om man vill.
Baka mitt i ugnen
i 40 minuter.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!