Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på bananmuffins med sötpotatis - barnmat 8 månader
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
50
minuter
minuter
Måltid
Barnmat recept
Portioner
6
muffins
Ingredienser
1x
2x
3x
130
g
mogen banan
2
dl
havregryn
1
msk
durramjöl
1
st.
fiberhuskägg / psylliumhuskägg
(1 tsk fiberhusk och 0,75 dl vatten)
0,5
tsk
bikarbonat
0,5
tsk
vaniljpulver
60
g
sötpotatis
2
msk
rapsolja eller olivolja
Instruktioner
Skala och tärna sötpotatisen och koka mjukt i vatten i 10 minuter.
Blanda ihop fiberhuskägget och låt stå i 10 minuter.
Mixa alla torra ingredienser.
Skala och väg upp banan och mixa ner det med.
Tillsätt sedan avrunnen sötpotatis, fiberhuskägg och olja.
Fördela ut den kladdiga smeten i muffinsformarna och låt svälla i 5 minuter.
Grädda på 200 grader längst ner i ugnen i 15 minuter.
Låt svalna innan de serveras i mindre bitar. Går bra att frysa in.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!