2tskren agar agarAgar agar är framställt från ett sjögräs som är rikt på gelbildande partiklar och används som ett vegansk alternativ istället för gelatin. Obs! Om man istället använder en annan produkt med agar agar så gör man enligt beskrivning på förpackningen.
2mskagavesirap eller yaconsirap
1knivsuddsalt
1krmvaniljpulver(om man vill)
Dekoration:
pekannötter
björnbär
hallon
Instruktioner
Stöt saffranen.
Blanda ihop kokosmjölken med agar agar och övriga ingredienser och låt sjuda på låg värme i ca 10 minuter.
Rör om då och då.
Sila sedan vätskan i en fin sil och häll upp i portionsskålar.
Ställ kallt för att stelna.
Rosta pekannötterna i en het panna. Låt svalna och hacka grovt.
Garnera med rostade och hackade pekannötter, björnbär och / eller hallon och en skvätt agavesirap eller yaconsirap.