Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på lyxiga veganska glutenfria våfflor - frasiga
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk frukost och mellanmål
Portioner
5
stycken
Ingredienser
1x
2x
3x
0,5
dl
kikärtsmjöl
1,5
dl
rårismjöl eller ljust bovetemjöl
1
dl
glutenfritt havremjöl
3,5
dl
kokosgrädde eko (400 ml)
1
st.
fiberhuskägg
(0,75 dl vatten + 1 tsk psylliumhusk/fiberhusk)
0,5
dl
vatten
1
tsk
salt
1-2
msk
olivolja
Till gräddning
kokosolja
Chokladkräm
1
st.
avokado
0,5
st.
banan
(cirka 50 g)
6
st.
soltorkade dadlar
1
msk
kokosolja
1,5-2
msk
kakao
1
knivsudd
salt
Instruktioner
Rör ihop fiberhuskägget och låt stå i 10 minuter.
Rör ihop kikärtsmjöl, havremjöl, och rårismjöl/bovetemjöl.
Rör ihop kokosgrädden, fiberhuskägget, salt och olivolja i en annan bunke.
Vispa sedan ner mjölblandningen.
Pensla våffeljärnet med en klick kokosolja både uppe och nere vid varje gräddning.
Tag ca 1 dl smet till varje våffla.
Chokladkräm
Skala, dela och ta ut kärnan ur avokadon.
Skär i bitar och mixa ihop med alla övriga ingredienser till en slät massa.
Servera nygräddade
våfflor med chokladkärmen och uppskivad banan
och färska bär som exempelvis blåbär och hallon.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!