Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på hemmagjord choklad som är sockerfri vegansk och raw
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
1
timme
t
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
1
isform eller liknande
Ingredienser
1x
2x
3x
1
dl
rivet kakaosmör raw
1
dl
kakaopulver
1
dl
kokosolja
50
g
naturella
cashewnötter
1
dl
soltorkade dadlar
2
tsk
vaniljpulver
1
tsk
kokossocker
1
tsk
agavesirap
Instruktioner
Se till att dadlarna är urkärnade.
Mixa
dadlar
och cashewnötter.
Riv kakaosmöret och smält sedan tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad. Se till att vattnet inte börjar koka.
Häll över kakaosmöret och kokosoljan i en skål och blanda i kakaon, vaniljpulvret, kokossockret och agavesirapen.
Blanda slutligen ner de mixade dadlarna
och cashewnötterna.
Häll över i en form, exempelvis en isform eller någon annan form som du har.
Fördela fyllningen så jämt som möjligt.
Låt stå i frysen ca 30-60 minuter och förvara sedan chokladen i kylen.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!