Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på kladdkaka choklad - glutenfri och vegan
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
2
timmar
t
30
minuter
minuter
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
1
kaka (20 cm form)
Ingredienser
1x
2x
3x
2
st.
chiaägg
Blanda ihop 2 msk chiafrön eko och 6 msk vatten och låt svälla i 2 timmar.
1
dl
naturella cashewnötter
1
dl
sötmandlar
0,75
dl
kakao
0,75
dl
kokossocker
1
tsk
vaniljpulver
1
nypa
salt
0,75
dl
krämig kokosmjölk
1
msk
olivolja
2
msk
vatten
2
tsk
yaconsirap eller agavesirap raw
Till formen
kokosolja
Dekoration
jordgubbar
kokosflingor
Instruktioner
Blötlägg mandlarna och cashewnötterna i 2 timmar.
Blanda ihop chiaäggen och låt även de stå och svälla i 2 timmar.
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll av vattnet från nötterna.
Mixa ihop alla ingredienser.
Lägg över i en skål och kör sedan även med en stavmixer.
Smörj en form med kokosolja.
Placera smeten i formen med hjälp av en slickepott.
Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
Låt kakan svalna.
Servera gärna med jordgubbar eller andra bär och lite kokosflingor.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!