Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfri blåbärspaj - bra recept - vegansk smulpaj med hemmagjord vaniljsås
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
30
minuter
minuter
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
1
paj
Ingredienser
1x
2x
3x
Smulpajen
2
dl
glutenfria havregryn
1,5
dl
torkade
dadlar
1
dl
naturella valnötter eller solroskärnor
75
g
mjölkfritt margarin (
se recept på hemmagjort mjölkfritt margarin
)
(det går även att använda kokosolja eko)
1
knivsudd
salt
Tillbehör
350-450
g
blåbär
(plocka i skogen om det är säsong, annars finns det svenska frysta blåbär att köpa)
Vaniljsås
1
st.
banan
1
dl
krämig kokosmjölk
1-1,5
tsk
vaniljpulver
2
tsk
agavesirap
1
knivsudd
salt
några
droppar
från 1 färsk citron
Instruktioner
Smulpajen
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en pajform med lite mjölkfritt margarin eller kokosolja.
Placera blåbären i botten av formen.
Mixa alla torra ingredienser till smuldegen.
Smält fettet och rör ihop med med de torra ingredienserna i en bytta.
Fördela smuldegen jämt över bären.
Grädda i mitten av ugnen i 15-20 grader.
Vaniljsås
Mixa alla ingredienser till en slät kräm.
Såsen går även bra att frysa och äta som
glass
.
Servera smulpajen ihop med vaniljsåsen.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!