Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfria kolakakor med kakaonibs – vegan
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
40
minuter
minuter
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
24
kakor
Ingredienser
1x
2x
3x
1,5
dl
torkade dadlar
(1,5 dl = cirka 90 g)
4
dl
mandelmjöl
4
msk
ljust bovetemjöl
1
tsk
vaniljpulver
1
tsk
kanel
1
tsk
bikarbonat
1
knivsudd
salt
2
msk
kokosolja
1
msk
olivolja
2
msk
agavesirap eller yaconsirap
2
msk
vatten
2-4
msk
kakaonibs
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa alla torra ingredienser till ett fint mjöl och tillsätt sedan övriga ingredienser.
Mixa till en fin deg och tillsätt kakaonibsen så att de bara blandas med på slutet.
Forma till 24 små bollar genom att först rulla degen och sedan skära upp i bitar.
Lägg bollarna direkt på en plåt med bakplåtspapper och platta ut dem med en gaffel.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Låt svalna ordentligt och förvara sedan i en glasburk med lock.
Låt locket ligga på glänt över natten.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!