Go Back
Skriv ut
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på chokladpraliner - ett nyttigare alternativ till adventsfikat
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
60
små praliner
Ingredienser
1x
2x
3x
Pralinerna
100
g
valnötter
100
g
cashewnötter
200
g
torkade dadlar
2
tsk
vaniljpulver
2
tsk
agavesirap
3
tsk
kakao
0,25
dl
smält kokosolja
Chokladhöljet
1
dl
smält kokosolja
3
tsk
kakao
2
tsk
agavesirap
1
tsk
kanel
Instruktioner
Pralinerna
Mixa nötterna fint i en matberedare.
Tillsätt dadlarna och mixa med dom.
Smält kokosoljan utan att den kokar antingen i vattenbad eller försiktigt på plattan.
Häll i en skvätt kokosolja och blanda även i resterande ingredienser och mixa en stund till.
Forma sedan till små bollar och lägg på ett fat.
Chokladhöljet
Blanda ihop den smälta kokosoljan med kakao, agavesirap och kanel och blanda till en jämn smet.
Doppa och rulla pralinerna i chokladblandningen, placera dem i knäckformar och ställ in i kylen innan servering.
Förvaras i kyl eller frys.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!