Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfria scones med morötter - veganska morotsscones - bra och goda
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Glutenfritt bröd
Portioner
6
små scones
Ingredienser
1x
2x
3x
150
g
morötter (rivna eller mixade)
0,5
dl
bovetemjöl eller
durramjöl
1,5
dl
mandelmjöl
2
dl
glutenfria havregryn
1
tsk
fiberhusk
0,5
tsk
salt
0,5
tsk
bikarbonat
2
msk
olivolja eller kokosolja
1
dl
vatten
Tillbehör - Banansmör
1
st.
banan
1
tsk
kokosolja
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv
morötterna
(eller mixa).
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Blanda sedan ner morötterna.
Tillsätt olivoljan eller kokosoljan och vattnet och rör runt. Blanda gärna ihop degen med händerna.
Låt degen vila i 5 minuter.
Forma degen till 6 bullar med händerna och lägg på en plåt med bakplåtspapper eller smord med kokosolja. Platta till bullarna en aning.
Grädda bullarna längst ner i ugnen ca 30-35 minuter.
Servera gärna med spenat, paprika, avokado och/eller annat favorit
växtbaserat pålägg
. Se även exemplet på banansmör som kan vara gott att bre på.
Tillbehör - Banansmör
Mosa ihop bananen med kokosoljan till en jämn kräm och servera direkt.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!