Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Glutenfritt rödbetsbröd med valnötter – bra recept
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Glutenfritt bröd
Portioner
1
limpa
Ingredienser
1x
2x
3x
4,5
dl
vatten
1
msk
äppelcidervinäger
1
tsk
bikarbonat
1
msk
agavesirap eller yaconsirap
1
msk
fiberhusk / psylliumhusk
0,5
msk
salt
250
g
rödbetor
4
st.
kvistar rosmarin
(bladen)
1
dl
valnötter
2
dl
teffmjöl
3
dl
glutenfria havregryn
1
dl
bovetemjöl
Instruktioner
Skölj och skär bort fula kanter på
rödbetorna
. Väg upp och mixa dem sedan i en matberedare eller riv dem med ett rivjärn.
Rör ihop vattnet med äppelcidervinäger och agavesirap eller yaconsirap i en bunke för sig.
Vispa ner fiberhusk jämt så att det inte blir klumpar.
Rör sedan ner salt och mixade (eller rivna) rödbetor.
Mixa havregrynen till ett fint mjöl tillsammans med färska rosmarinblad och tillsätt bikarbonaten i en matberedare.
Tillsätt sedan mixade havregryn, mixad rosmarin, teffmjöl, valnötter och bovetemjöl och rör ihop med vätskeblandningen.
Häll upp degen och fördela jämt i en brödform klädd med bakplåtspapper. Låt limpan stå till sig i cirka 20 minuter.
Värm ugnen till 175 grader och grädda limpan i 60 minuter.
Låt svalna under bakduk innan det skärs upp.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!