Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bra recept på glutenfria och veganska baguetter
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Glutenfritt bröd
Portioner
2
baguetter
Ingredienser
1x
2x
3x
20
g
jäst
4,5
dl
vatten
1
msk
olivolja
1
msk
agavesirap
2
dl
bovetemjöl
1
dl
majsmjöl
1
dl
durramjöl
0,5
dl
potatismjöl
1
tsk
chiafrön
1
tsk
salt
0,5
dl
fiberhusk
Instruktioner
Börja med att plocka fram alla ingredienser och köksredskap du behöver.
Smula jästen i en bunke.
Mät upp fingervarmt vatten ur kranen (cirka 37 grader)
Lös jästen i vattnet och tillsätt sedan olivolja och agavesirap. Vispa samman.
Tag fram en ny bunke och blanda ihop alla torra ingredienser utom fiberhusk.
Tillsätt mjölblandningen lite i taget till vätskan och vispa degen med en elvisp i cirka 5 minuter.
Vispa slutligen ner fiberhusken i några minuter och se till att det inte blir några klumpar.
Låt degen jäsa under bakduk i cirka 2 timmar.
Utbak
Man kan skaka och snurra bunken lite så att degen lossnar innan man häller ut den på ett mjölat bakbord.
Dela upp degen i 2 lika stora delar.
Rulla degen till 2 avlånga baguetter.
Placera bröden på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt stå och vila i cirka 10-20 minuter.
Pensla baguetterna med lite vatten och snitta dem sedan med en vass kniv.
Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda baguetterna i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Låt svalna (gärna på galler) innan de skivas upp. Om de inte får svalna helt innan de skivas upp kan de vara kladdiga.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!