Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på grönkålspaj med cheddar och valnötter - glutenfri paj - vegan
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk mat och tillbehör
Portioner
4
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
Pajskal
3
dl
färdigkokta kikärtor
2
msk
glutenfri havremjöl
2
msk
durramjöl
1,5
msk
olivolja
1
msk
vatten
0,5
tsk
salt
Fyllning
1
st.
liten gul lök
1
st.
vitlöksklyfta
100
g
grönkål
3
dl
glutenfri havregrädde
2
msk
majsmjöl
2
msk
glutenfritt havremjöl
150
g
vegansk cheddarost
2
dl
riven
vegansk ost
1
dl
valnötter
salt, svartpeppar och vitpeppar
Till stekning
olivolja
Instruktioner
Mixa de avsköljda kikärtorna med en stavmixer i en bunke.
Blanda i mjöl, olja och vatten med händerna och mosa ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, nagga med gaffel och ställ kallt i cirka 20-30 minuter.
Förgrädda skalet på 200 g i 10 minuter.
Gör samtidigt i ordning fyllningen.
Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs löken mjukt med olivoljan i en stekpanna.
Skär bort stammen på grönkålen och hacka bladen grovt.
Fräs de tillsammans med löken någon minut.
Skär upp cheddarosten i tärningar och placera ut på det förgräddade pajskalet.
Lägg även på valnötterna och sedan på med lök- och grönkålsblandningen.
Vispa ihop havregrädde, mjöl, salt och peppar i en bunke.
Riv osten och rör även i den.
Häll sedan stanningen över pajskalet.
Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.
Låt pajen vila lite innan den serveras.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!