Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på hemmagjord glass – vanilj och kolasmak – mjölkfri vegan
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
4
timmar
t
10
minuter
minuter
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
4
portioner
Ingredienser
1x
2x
3x
400
ml
krämig kokosmjölk
0,5
dl
kokossocker
0,5
tsk
vaniljpulver
1
knivsudd
salt
0,5
msk
kokosolja
några
doppar
saft från färsk citron
Instruktioner
Koka upp kokossockret med hälften av kokosmjölken någon minut under omrörning tills sockret löst upp sig.
Låt svalna och sedan kallna helt i kylen (ca 1,5 timme).
Vispa sedan ihop med alla övriga ingredienser, mixa in kokosoljan med en stavmixer om det behövs.
Placera
glassen
i en glasskål med lock.
Ställ in i frysen cirka 4 timmar eller längre och rör om i glassen 1 gång i timmen första 2 timmarna så att det inte blir för mycket iskristaller.
Förvaras i frysen. Tas fram i god tid innan den ska ätas för att tina upp.
Servering
Servera gärna glassen tillsammans med färsk frukt eller bär och eventuellt lite hackade nötter.
Video
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!