Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på majsbröd- majs- och bovetelimpa – glutenfritt och vegansk
5
från 1 röst
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
1
timme
t
30
minuter
minuter
Måltid
Glutenfritt bröd
Portioner
1
limpa
Ingredienser
1x
2x
3x
4
dl
kallt vatten
1
msk
äppelcidervinäger
2
msk
olivolja eller rapsolja
1
msk
agavesirap
3
dl
majsmjöl
2
dl
bovetemjöl eller
durramjöl
(går även bra med rismjöl eller rårismjöl)
1,5
dl
glutenfria
havregryn
1
tsk
bikarbonat
1
tsk
salt
0,5
dl
fiberhusk /psylliumfröskal
Instruktioner
Blanda ihop vatten, äppelcidervinäger, olja och agavesirap i en bunke.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke för sig.
Tillsätt sedan lite av mjölblandningen i taget och blanda ihop till en deg med en trägaffel.
Täck bunken med en bakduk och låt svälla i 20 minuter.
Forma degen till en limpa direkt på en plåt med bakplåtspapper alternativt placera ut degen i en brödform klädd med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda brödet längst ner i ugnen i cirka 60 minuter.
Låt brödet svalna helt under bakduk.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!