Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept På Morotskaka Raw Vegan – Bästa Receptet på Morotsrutor Utan Ugn
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
1
matlåda som är cirka 15*11 cm
Ingredienser
1x
2x
3x
Kakan
150
g
morötter
1,5
dl
glutenfria havregryn
120
g
urkärnande dadlar
0,5
dl
riven kokos
2
tsk
kanel
1
st.
nypa salt
Fyllning/Frosting
2
dl
naturella cashewnötter
1
tsk
saft från färskpressad lime eller citron
1,5
msk
kallpressad kokosolja
3
msk
agavesirap eller yaconsirap
1
st.
knivsudd salt
Förslag på topping
lime eller citron zest
riven kokos
Utskuren detalj av en morot (exempelvis som ett hjärta)
Instruktioner
Kakan
Mixa morötterna tillsammans med havregryn och dadlar tills det är finhackat.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa vidare.
Fyllning och frosting
Blötlägg gärna nötterna i 2 timmar om man vill. Det gör att de blir lättare för magen att smälta.
Häll bort vattnet.
Mixa ihop med alla övriga ingredienser till en len smet.
Fördela hälften av degen till kakan i en lite högre form med bakplåtspapper.
Man kan använda en matlåda som är ca 15*11 cm.
Fördela sedan hälften av fyllningen jämt över kakan.
Ställ kakan i kylen i 1 timme.
Fördela ut resten av kakan och täck med resten av frostingen.
Ställ i kylen ytterligare 1 timme.
Toppa exempelvis med ovan.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!