Rött lager – blandas med en fjärdedel av fyllningen
1,5mskrödbetspulver
1tsklucumapulver(kan uteslutas)
1dlkrämig kokosmjölk
1mskyaconsirap eller agavesirap raw
Dekoration
färska blåbär
färska björnbär
färska hallon
färsk mynta
Instruktioner
Blötlägg cashewnötterna i minst 5 timmar.
Placera plastfolie i en liten rund och hög springform (16 cm i diametern).
Sila bort vattnet från de blötlagda cashewnötterna och mixa ihop tillsammans med alla övriga ingredienser till fyllningen tills det blir en fin och slät massa.
Dela upp fyllningen i 4 delar.
Låt den fjärde delen ligga kvar i mixern och börja med det blåa lagret.
Blått lager – underst
Mixa ihop en fjärdedel av fyllningen med alla ingredienser till det blåa lagret.
Placera fyllningen som det understa lagret av kakan och jämna till med en slickepott eller liknande.
Låt tårtan stå i kylen samtidigt som nästa lager mixas ihop.
Grönt lager
Skölj och torka ur matberedaren.
Mixa ihop en fjärdedel av fyllningen med alla ingredienser till det gröna lagret.
Häll fyllningen försiktigt som nästa lager till tårtan och jämna till med en slickepott eller liknande.
Låt tårtan stå i kylen samtidigt som nästa lager mixas ihop.
Gult lager
Skölj och torka ur matberedaren.
Mixa ihop en fjärdedel av fyllningen med alla ingredienser till det gula lagret.
Häll fyllningen försiktigt som nästa lager till tårtan och jämna till med en slickepott eller liknande.
Låt tårtan stå i kylen samtidigt som nästa lager mixas ihop.
Rött lager – överst
Skölj och torka ur matberedaren.
Mixa ihop den sista fjärdedelen av fyllningen med alla ingredienser till det röda lagret.
Häll fyllningen försiktigt som det översta lagret och jämna till med en slickepott eller liknande.
Låt kakan stå kallt i minst 5 timmar innan servering. Den blir extra god om den får stå i kylen 1 dag innan servering. Kakan går även att frysa.
Dekoration
Dekorera gärna den veganska tårtan / regnbågstårtan med mynta, blåbär, björnbär, hallon eller andra färska bär och frukter.