Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Vegansk Ost – Cashewost Med Rosmarin Och Vitlök
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk mat och tillbehör
Portioner
1
liten skål
Ingredienser
1x
2x
3x
2
dl
cashewnötter
(2 dl=100 g)
1
msk
saft från färsk citron
1
msk
kallpressad olivolja
1-2
msk
vatten
salt och svartpeppar
Smaksättning
1
st.
vitlöksklyfta
1-2
st.
rosmarinkvistar
(bladen)
1
tsk
näringsjästflingor
(för ostsmak)
Instruktioner
Blötlägg gärna
cashewnötter
i 4 timmar.
Häll bort vattnet.
Mixa nötter tillsammans med saften från citron, olivolja, vatten, salt och svartpeppar i exempelvis en matberedare.
Låt det bli en slät kräm, det kan ta några minuter.
Mixa sist i smaksättningen, näringsjästflingor (bjäst) för att få lite ostsmak, en pressad vitlöksklyfta och finhackad färsk rosmarin.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!