0,5dlvispbar glutenfri havregrädde(går att byta ut mot 1 aquafabaägg = 3 msk vispad kikärtsspad)
1,5dlglutenfri havregrädde
1mskagavesirap
1,5dlglutenfri mjölmix(går att byta ut mot exempelvis rismjöl eller durramjöl och 1 tsk psylliumhusk)
1tskvaniljpulver
3mskkakao
1knivsuddsalt
Till formen
kokosolja eller mjölkfritt margarin
Till servering
vispad glutenfri havregrädde (med lite sötin i om man vill)
frystorkade hallon (strö)
sötin
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält margarinet, dra bort kastrullen från plattan och rör ner sötin.
Vispa upp den vispbara havregrädden lätt (eller vispa upp aquafabaägget tills det blir ett vitt fluffigt skum) och rör ner även det, agavesirap och resten av havregrädden.
Blanda ihop alla övriga torra ingredienser i en bunke och tillsätt lite i taget.
Vispa runt till en jämn smet.
Smörj en form med kokosolja eller mjölkfritt margarin och häll i smeten.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Låt svalna.
Servera kakan kyld med en klick vispad havregrädde. Om man vill kan man även pudra på lite sötin och strö på frystorkat hallonströ.