Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på vegansk banankaka med valnötter – glutenfri
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
1
timme
t
5
minuter
minuter
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
1
kaka
Ingredienser
1x
2x
3x
1
st.
fiberhuskägg
1 tsk fiberhusk / psylliumhusk och 0,75 dl vatten.
2
dl
mandelmjöl
1,5
dl
glutenfritt havremjöl
60
g
torkade urkärnade dadlar
1
tsk
vaniljpulver
1
tsk
bikarbonat
1
nypa
salt
200
g
skalade mogna bananer
(cirka 2 stora bananer)
1
dl
krämig kokosmjölk
1
tsk
agavesirap eller yaconsirap
Fyllning
1
dl
valnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop fiberhuskägget och låt stå i 10 minuter.
Se till att dadlarna är urkärnade.
Mixa dadlarna tillsammans med alla torra ingredienser till ett fint mjöl.
Tillsätt sedan alla övriga ingredienser utom valnötterna och mixa vidare.
Häll sist ner valnötterna och mixa bara en kort stund så de blir grovhackade.
Lägg bakplåtspapper i en brödform och häll i smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!