Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på mandelmusslor – saffran och hjortronkräm – glutenfritt vegan
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
1
timme
t
10
minuter
minuter
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
12
stycken
Ingredienser
1x
2x
3x
3
dl
mandelmjöl
1
dl
rårismjöl eller rismjöl
1
tsk
fiberhusk
1
tsk
koksosocker
1
nypa
nypa
1
dl
kokosolja
3
msk
yaconsirap eller agavesirap
1
msk
vatten
Till formarna
kokosolja
Saffran- och hjortronkräm
2
dl
hård krämig kokosgrädde
1
dl
hjortron
0,5
pkt
saffran
Topping
hjortron
färsk mynta
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop mandelmjöl, råris- eller rismjöl, fiberhusk, kokossocker och salt.
Tillsätt sedan kokosolja, yacon- eller agavesirap och vatten och blanda till en deg.
Smörj formarna för mandelmusslorna med kokosolja.
Tryck ut lite deg i varje form i ett jämnt lager även upp på kanterna.
Ställ sedan mandelmusslorna på en bakplåt.
Grädda mitt i ugnen i 10–13 minuter tills de har fått en fin ljusbrun färg.
Vänd ur mandelmusslorna ur formarna när de svalnat något men fortfarande är varma.
Saffran- och hjortronkräm
Mortla saffranet.
Rör ihop hård kokosgrädde med saffran och hjortron till ett fint mos.
Låt stå i kylen en stund för att stelna till igen (ca 30 minuter).
Klicka ut grädden jämt fördelat på mandelmusslorna och toppa med ett hjortron och en kvist mynta.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!