Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfria kanelbullar med krämig äppelröra och toscatopping - vegan
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Total tid
3
timmar
t
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
24
bullar
Ingredienser
1x
2x
3x
3
msk
kallpressad kokosolja
25
g
jäst
400
ml
kokosmjölk
1
tsk
bikarbonat
1
krm
salt
1
tsk
kardemumma
1
msk
yaconsirap eller agavesirap raw
10
dl
glutenfria
havregryn
2
dl
soltorkade dadlar
1
dl
rårismjöl eller rismjöl
1
msk
fiberhusk
Fyllning
1
dl
kallpressad kokosolja
1
dl
soltorkade dadlar
1-2
msk
kanel
1
st.
urkärnat äpple
Toscatopping
2
dl
mandelspån
2
msk
yaconsirap eller agavesirap raw
2
tsk
krämig kokosmjölk
Instruktioner
Smält kokosoljan.
Tillsätt kokosmjölken och rör runt.
Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölkblandningen (fingervarm).
Rör runt tills jästen är upplöst och blanda sedan i bikarbonat, salt,kardemumma och yacon- eller agavesirap.
Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa havregryn, dadlar och fiberhusktill ett mjöl och rör sedan ner i smeten. Blanda runt.
Tillsätt rismjölet lite i taget (spara lite till utbakningen). Knåda eller stöt degen för hand på slutet. Det gör inget om den är aningen degig.
Jäs under bakduk i 60 minuter.
Mixa ihop fyllningen till ett jämt mjukt smör under tiden degen jäser.
Dela upp degen i 2 delar. Strö ut lite rismjöl på bakbordet och kavla försiktigt ut degarna (ca 35×25 cm).
Bred ut fyllningen över degarna.
Rulla försiktigt ihop till rullar (degen kan vara lite kladdig så man får rulla försiktigt) och skär upp i bitar.
Lägg i bullformar.
Låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
Blanda ihop toscatoppingen och placera ut över bullarna med en lite gaffel.
Grädda bullarna längst ner i ugnen i ca 25 minuter på 175 grader. Låt svalna.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!