Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfri morotskaka med glasyr eller frosting - vegan
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
1
kaka
Ingredienser
1x
2x
3x
200
g
morötter
(cirka 3 st.)
2
st.
fiberhuskägg
2 fiberhuskägg = 2 tsk fiberhusk och 1,5 dl vatten
1,5
dl
kokossocker
1
dl
olivolja
1
msk
agavesirap
60
g
mandlar
1
tsk
kanel
0,5
tsk
ingefära
1
tsk
vaniljpulver
1,5
tsk
bikarbonat
1
dl
rårismjöl eller rismjöl
1
dl
glutenfria havregryn
Obs! 2 olika varianter av topping – välj den du föredrar
Frosting på cashewnötter
2
dl
cashewnötter
(blötlagda i 2 timmar)
1
msk
saft från färskpressad citron
1
msk
kallpressad kokosolja
3
msk
agavesirap eller yaconsirap
eller
Glasyr på naturell vegansk färskost
150
g
växtbaserad
naturell färskost
75
g
veganskt margarin
(
för hemmagjort margarin, se recept här
)
2
msk
agavesirap
Tillbehör
limezest
färska psysalis
färsk mynta
Instruktioner
Morotskaka
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop fiberhuskäggen och låt stå och svälla i 10 minuter.
Skölj och skär bort fula kanter på morötterna.
Mixa morötterna tillsammans med mandlarna tills det är finhackat.
Tillsätt övriga ingredienser och mixa vidare.
Smörj en rund hög form (cirka 20 cm) med kokosolja, placera ut degen och jämna till med en slickepott.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter.
Blanda ihop frostingen eller glasyren samtidigt som kakan bakas.
Låt sedan kakan vila och svalna helt.
Frosting på cashewnötter
Blötlägg
cashewnötterna
i 2 timmar.
Häll bort vattnet och mixa ihop med alla övriga ingredienser till en len smet.
eller
Glasyr på naturell vegansk färskost
Vispa den växtbaserade färskosten ihop med margarinet till en fluffig smet.
Vänd ner agavesirap försiktigt.
Topping
Fördela ut frosting eller glasyr när kakan har svalnat helt.
Dekorera gärna med psysalis, lite limezest och färsk mynta.
Ställ kallt för att stelna och förvara i kylen.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!