Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfri toscakaka med päron – toscatårta – vegansk och sockerfri
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
8
bitar
Ingredienser
1x
2x
3x
2
st.
päron
1
msk
färsk citronsaft (samt lite rivet skal efter smak)
100
g
mjölkfritt
margarin
2
dl
glutenfri havregrädde
1,5
dl
sötin
1,5
dl
rismjöl eller rårismjöl
1,5
dl
mandelmjöl
1
tsk
fiberhusk/psylliumhusk
1
tsk
bikarbonat
1
tsk
vaniljpulver
5
tsk
kardemumma
Toscatäcke
50
g
mjölkfritt margarin
2
dl
mandelspån
1
tsk
agavesirap
1
msk
glutenfri havregrädde
1
msk
mandelmjöl
2
msk
sötin
Till formen
kokosolja eller mjölkfritt margarin
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och kärna ut päronen. Skär upp dem i klyftor.
Riv lite skal på citronen och pressa ut 1 msk saft. Blanda päronbitarna med citronsaften.
Smält margarinet och låt det svalna.
Vispa ihop margarinet med
havregrädde
och sötin.
Tillsätt citronskal efter smak och rör runt.
Blanda sedan ner resterande ingredienser och rör runt till en jämn smet.
Smörj en form med löstagbar kant, (20 cm i diametern).
Placera smeten i formen, vänd ner päronbitarna försiktigt och låt kakan stå i 10 minuter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Gör under tiden i ordning toscan.
Smält margarinet i en kastrull och blanda ihop med alla ingredienser.
Rör runt och låt sjuda på svag värme i ca 10 minuter.
Ta ut kakan ur ugnen och placera försiktigt ut toscan jämt över kakan.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Lossa kakan från formen och låt svalna helt innan servering, gärna i kylskåp.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!