Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfria kärleksmums - mockarutor - underbara vegan
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
20
små rutor
Ingredienser
1x
2x
3x
Kakan
3
dl
mandelmjöl
1,5
dl
fullkornsrismjöl eko eller rårismjöl
2
dl
torkade dadlar
1
tsk
vaniljpulver
2
msk
kakaopulver
1
msk
chiafrön
1
tsk
bikarbonat
0,5
dl
cashewnötssmör
1
msk
olivolja
2,5
dl
krämig kokosmjölk
Glasyr
0,5
dl
cashewnötssmör
0,5
dl
kallpressad kokosolja
0,5
dl
espresso eller kaffe
2
msk
kakaopulver
3
msk
kokossocker
1
msk
agavesirap eller yaconsirap
Garnering
1
dl
kokosflingor
Instruktioner
Kakan
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en bakform med bakplåtspapper, 20 x 30 cm.
Mixa alla de torra ingredienserna till ett fint mjöl och mixa sedan med cashewnötssmör, olivolja och kokosmjölk till en kladdig smet.
Bred ut smeten i formen med hjälp av en slickepott.
Låt svälla i 5-10 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Glasyr och garnering
Smält cashewnötssmör och kokosolja över ett vattenbad eller i en kastrull och tillsätt sedan resterande ingredienser.
Vispa runt med en handvisp till en slät smet.
Bred smeten över kakan med en slickepott.
Strö över kokosflingor och låt kakan stelna helt i kylskåp.
Skär sedan upp i rutor.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!