Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på cheesecake bakelser med blåbär – rawfood – underbara
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
6
bakelser
Ingredienser
1x
2x
3x
Botten
2,5
dl
valnötter
1
dl
torkade dadlar
(1 dl = cirka 60 g)
0,5
tsk
kallpressad kokosolja
1
nypa
salt
Grundfyllning
2,5
dl
cashewnötter
1
dl
kallpressad kokosolja
2
msk
agavesirap
0,5
dl
krämig kokosmjölk
1
krm
vaniljpulver
1
nypa
salt
Vita lagret
0,5
dl
färska blåbär
(trycks ner i det vita lagret)
Blåa lagret
0,5
dl
färska blåbär
1
tsk
blåbärspulver
(om man vill)
1
krm
matchapulver
(om man vill)
1
tsk
agavesirap
1
krm
vaniljpulver
1
knivsudd
salt
Topping
färska blåbär
kokoschips
färsk mynta
Till smörjning av formar
kallpressad kokosolja
Instruktioner
Blötlägg cashewnötterna i 2 timmar. Häll bort vattnet.
Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa alla ingredienser till botten.
Smörj 6 formar med kokosolja.
Tryck ner degen till botten jämt fördelat i formarna.
Mixa sedan ihop ingredienserna till grundfyllningen.
Dela upp fyllningen i 2 delar. Mixa ihop hälften av grundfyllningen med det blåa lagret.
Bred ut de vita lagret (grundfyllningen) ovanpå botten jämt fördelat.
Pressa ner några blåbär i varje form.
Bred sedan ut de blå laget jämt fördelat. Mönstra gärna fint genom att dra runt det översta lagret lätt med en gaffel.
Toppa med kokoschips och blåbär.
Frys i ca 1,5 timme.
Tina upp (cirka 20-30 minuter), skär ur bakelserna runt kanterna och lyft upp ur formarna, dekorera med färsk mynta och avnjut till fikat.
Förvaras i kylen och kan frysas.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!