3dlnaturella valnötter (går att byta ut mot exempelvis solroskärnor.)
1dltorkade dadlar
1nypasalt
Fyllning
3dlblötlagda cashewnötter (blötlägg i 2 timmar och häll bort vattnet)(3 dl går att byta ut mot 1 paket sköljda sojabönor eller cannellinibönor (230 g avrunna) vilket blir cirka 3 dl.) Bönorna är kokta och receptet blir då ej helt raw food.
1st.mogen banan
2msksaft från 1 färsk citron
2,5mskagavesirap raw eller yaconsirap
1,5mskkallpressad kokosolja
Smak mango – blandas med halva fyllningen
225gmango i tärningar (tinad)(eller färsk tärnad mango)
kakaonibs eller riven mörk choklad, bitar av mango och varför inte med bladen från en gul ros.
Instruktioner
Botten
Blötlägg cashewnötterna minst 2 timmar alternativt skölj av bönorna.
Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa alla ingredienserna till botten i exempelvis en matberedare.
Placera plastfolie i en rund bakform (cirka 20 cm) eller liknande och bred sedan ut degen till botten med en sked eller med händerna. Degen ska gå att klumpa med händerna.
Fyllning
Skölj eller torka sedan ur matberedaren (den ska vara torr när du fortsätter).
Mixa sedan ihop ingredienserna till fyllningen till en fin och slät massa.
Dela upp fyllningen och blanda sedan hälften tillsammans med mango smaken.
Häll mangofyllningen försiktigt över botten av kakan och jämna till med en slickepott eller liknande.
Mixa sedan ihop choklad smaken tillsammans med resten av fyllningen och häll till sist på även det lagret försiktigt och jämna till.
Låt kakan stå kylt minst 5 timmar innan servering.
Dekorera tårtan med valfri topping.
Kakan håller i cirka 1 vecka i kylen och går även att frysa. Den blir extra god om den får stå i kylen 1-2 dagar.