Skär upp potatisen i tunna täta skivor som ej går helt igenom.
Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en högre ugnsform med bakplåtspapper.
Pensla på olivolja och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Ta ut potatisen och pensla på ytterligare olivolja. Strö även på lite salt och pofiber.
Ställ in potatisen i ugnen igen och grädda i ytterligare ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk (det beror på hur stora potatisarna är). Känn med en sticka att de är klara.
Krämiga champinjoner
Putsa champinjonerna.
Skala och hacka eller pressa vitlöken och hacka timjan.
Rör ihop olivolja, balsamico, vitlök och agavesirap i en stor stekpanna.
Fräs upp champinjonerna och rör runt i cirka 5 minuter så det blandas väl.
Tillsätt kokosmjölken och timjan.
Pudra över kikärtsmjöl och rör runt för att få en mer krämig konsistens.
Låt puttra på svag värme ca 15 minuter. Rör om då och då.
Smaka av med salt och peppar och övrig kryddning.
Dekoration och servering
Servera champinjonerna tillsammans med hasselbackspotatis och gärna en god blandsallad. I exemplet användes en färdig mix på rödbeta, mache, röd mangold, ruccola och röda blad. Sedan tillsattes även tomater och äpple.
Dekorera gärna champinjonerna med färska timjanblad.