Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på cheesecake no bake choklad och pepparkaka – glutenfri vegan
Inga betyg än
Print Recipe
Pin Recipe
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
1
minitårta (hög 12 cm springform)
Ingredients
1x
2x
3x
Pepparkakskrydda
1
tsk
kanel
1
tsk
ingefära
0,5
tsk
malda nejlikor
Botten
2,5
dl
valnötter
1,25
dl
torkade
dadlar
1
msk
kakao
0,25
dl
riven kokos
1
knivsudd
salt
0,5
msk
kallpressad kokosolja
2
tsk
agavesirap
hälften av pepparkakskryddan
Fyllning
2,5
dl
naturella cashewnötter
(blötlägg 2 timmar och häll bort vattnet)
0,5
dl
kakao
0,5
dl
agavesirap
0,5
tsk
vaniljpulver
0,5
dl
kallpressad kokosolja
0,5
dl
krämig kokosmjölk
1
nypa
salt
hälften av pepparkakskryddan
Topping
physalis eller andra valfria bär
Instructions
Botten
Rör ihop pepparkakskryddorna.
Kontrollera att dadlarna är urkärnade.
Lägg till alla ingredienser till botten i en mixer och mixa tills degen håller samman.
Pressa ut degen i en liten hög form med löstagbara kanter. Kakan blir högre ju mindre form du använder.
Fyllning
Blötlägg gärna
cashewnötterna
i 2 timmar. Det gör att de blir lättare för magen att smälta och ger mer näring. Häll bort vattnet.
Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills det blir ett krämigt nötsmör. Det kan ta ett par minuter.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa vidare tills det blir helt slätt och krämigt.
Placera ut fyllningen ovanpå botten, jämna ut med en slickepott och ställ i kylen i ett par timmar eller över natten.
Toppa tårtan med physalis eller andra bär.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!