Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Recept på glutenfri saffranskaka med vit choklad - vegan
Inga betyg än
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Måltid
Vegansk fika, dessert och godis
Portioner
8
bitar (23 cm springform)
Ingredienser
1x
2x
3x
100
g
mjölkfritt margarin
30
g
vit vegansk choklad
(går att byta
ut mot kakaosmör)
1
dl
sötin
2
dl
rismjöl eller rårismjöl
1
tsk
fiberhusk/psylliumhusk
1,5
dl
krämig kokosmjölk
1
tsk
vaniljpulver
0,5
pkt
saffran
(mortlad)
1
krm
gurkmeja
(för att få mer gul färg)
1
msk
agavesirap eller yaconsirap
1
st.
nypa salt
Till formen:
kallpressad kokosolja
Till servering
färska bär (exempelvis svarta vinbär)
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält margarinet tillsammans med kakaosmöret eller den vita chokladen.
Vispa ner sötin.
Rör sedan ner alla övriga ingredienser tills det blir en jämn smet.
Smörj en springform, cirka 23 cm i diameter.
Häll i smeten och låt kakan stå till sig i 5–10 minuter.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Låt kakan svalna.
Toppa gärna med lite färska svarta vinbär vid servering.
Har du provat receptet?
Låt oss veta
hur det var!